Sănătate în fermă!

Sănătate în fermă!

Sănătate în fermă!

Condiţiile de zooigienă stau la baza bunăstării animalului. Indiferent despre ce specie vorbim, factorii de microclimat se reflectă în starea de sănătate a animalului, în modul de dezvoltare şi creştere al organismului şi mai ales în productivitate.

În momentul în care ne hotărâm să populăm adăposturile, grajdurile, etc, trebuie să inspectăm cu atenţie locaţia: să fie suficient spaţiu pentru câte animale/ păsări dorim să introducem, să nu existe curenţi de aer, pereţii să fie etanşi pentru a nu putea pătrunde şoarecii sau şobolanii, temperatura să fie optimă pentru specia respectivă astfel încât să se evite temperaturile extreme, şi nu în ultimul rând, locul respectiv să poată fi curăţat şi dezinfectat.

Microbii care îmbolnăvesc animalele pot fi distruşi în cea mai mare parte prin procesul de igienizare, respectiv curăţenie mecanică şi dezinfecţie. Canada Goose Banff Parka O dezinfecţie bine efectuată va reduce semnificativ procentul de îmbolnăvire şi de mortalitate în efectiv. Nike Air Max 90 II CamouflagDame Este bine ca pe timpul operaţiunii de igienizare, animalele să fie mutate în alt loc, şi abia după ce se încheie această acţiune, să fie reintroduse în habitat. Parajumpers Beige Ideal ar fi să vă stabiliţi un program de igienizare pe fermă care să includă intervalul de timp la care se face curăţenia + dezinfecţia şi produsele folosite.

Întotdeauna începeţi cu curăţenia mecanică, şi anume măturaţi, aspiraţi, îndepărtaţi reziduurile exisitente, după care spălaţi cu detergent. Nike Air Max 2016 Femme Se acordă o atenţie deosebită cotloanelor greu accesibile, unde microbii au condiţii foarte bune pentru a se înmulţi. După spălare se clăteşte foarte bine de detergent, după care se trece la procedura de dezinfecţie.

Respectaţi instrucţiunile de utilizare ale dezinfectanţilor aşa cum sunt recomandate de producători. Nike Air Max 2014 Heren Calculaţi exact concentraţia soluţiei de lucru şi timpul de contact ale produsului utilizat.

Se va folosi numai concentraţia recomandată de producător deoarece aceasta a fost testată ca fiind optimă pentru distrugerea microbilor incriminaţi. nike air max flyknit Femme O concentraţie mai mică nu şi-ar face efectul şi ar conduce la creşterea rezistenţei microbilor, iar o concentraţie mai mare ar însemna risipă inutilă.

Se recomandă folosirea alternantă a cel puţin două substanţe dezinfectacte pentru ca microbii să nu se „obişnuiască” cu un anume tip de produs, astfel că la un moment dat acesta să nu-şi mai facă efectul. New Balance 574 femme Timpul de contact este timpul necesar pentru substanţă pentru a distruge germenii. nike pas cher Dacă acest timp nu este respectat dezinfecţia este neeficientă.

După expirarea timpului de contact urmaţi indicaţiile producătorului. Canada Goose Parka Expedition Nike Air Presto Schoenen Dame Goedkoop După utilizarea dezinfectantelor s-ar putea să fie nevoie de aerisire sau de clătire. Nike Air Max 90 Bloemen Dame De exemplu dacă nu se face aerisirea, animalele vor inhala vapori de substanţă şi vor dezvolta afecţiuni respiratorii. Nike Air Max 95 Homme Nieuwe Nike Air Max 2015 Dame Dacă nu se face clătirea corespunzătoare, animalele ar putea ingera din produs şi se vor intoxica.

Aşadar e necesar să citiţi cu atenţie prospectul / eticheta şi să procedaţi aşa cum vă este descris. Canada Goose France În cazul anumitor produse, este mai bine este să apelaţi la persoanele calificate pentru efectuarea operaţiunilor de dezinfecţie.

Pentru mai multe detalii apelaţi cu încredere la specialiştii noştri. Nike Homme Aceştia vă vor acorda gratuit consultanţă pentru îmbunătăţirea condiţiilor de zooigienă acolo unde dumneavoastră aveţi nevoie.

Dr.